Zehra Önder Kimdir?

10.12.2012 3752

Zehra Hanım

Okulumuz; Zehra Önder İlkokulu'nun, yeni yerleşim merkezi olan Ergenekon  mahallesinde açılmasında maddi katkılarda bulunarak; çevre çocuklarının eğitimsiz kalmaması için çaba gösteren Zehra Önder Hanım, 1922 yılında Ankara'da doğdu. Babasını 6 yaşında kaybeden Zehra hanım, ailenin 2. Çocuğu olup, ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimlerini Ankara'da yaparak; 1944 yılında Ankara Maliye Muhekema Müdürlüğünde şef olarak göreve başladı. Daha sonra aynı dairede müdür yardımcısı olarak görev yaparken, avukatlık stajını tamamlayarak; maliye bakanlığı hazine avukatlığına atandı. 1959 yılında ekonomist Yusuf Önder ile evlendi. 2 çocukları vardır. Kızı Ankara kolejinde İngilizce Öğretmenliği, oğlu ise dışişleri bakanlığında görev yapmaktadır. Eşini 1989 yılında kaybeden; maddi ve manevi desteğini okulumuzdan esirgemeyen Zehra ÖNDER hanımefendiye teşekkürü bir borç biliriz.